2015. február 24., kedd

Napi kép - random uzsonna

A mai csípős japán rákleves mellé a sarki közértben vett lengyel gyártmányú holland karamellás töltött ostyát fogyasztottuk, továbbra is Koreában sielve. Van itt minden, kérem szépen, csak az orosz hússaláta hiányzott az asztalról.

2015. február 20., péntek

Koreai öröm

Ha már a Hong Kong-i útról végül nem írtam semmit, talán némi koreai síeléssel tudom kárpótolni a nagyérdeműt. Az egész úgy indult, hogy síelni akartunk, amit ugyan lehet Kínában is, de a rendelkésre álló szabadság pont a kínai újév ünnepére esett, amikor pedig gyanús, hogy számtalan kínai is síelne. Sok kínaiból meg általában ritkán kerekedik ki egy jó hangulatú társaság, ellenben zavaró tömeg annál gyakrabban, tehát kellett B-terv. A B-terv szerint mondjuk Japánba mentünk volna, viszont az megdöbbentően drága volt már repülőjegy-szinten is, így maradt Korea.


2015. február 13., péntek

Napi kép - majomtangó

Volt már korábban is fényképes bizonyítékunk arra, hogy Ázsiában komoly igény van a zavarosan öltözködő fehér férfiakra, és ezt, mint a céges kínaiújévi buli "Legjobban öltözött úriembere"-díj büszke birtokosa, csak megerősíteni tudom...

2015. február 7., szombat

Amíg itt bambulsz, égig nő a bambusz

Ahogy ígértem: behavazott bambuszerdők következnek. Egész érdekes volt, ahogy így télen kiurult a kis kiránduló-falu, rajtunk kívül nem nagyon voltak a dombok között turisták. Volt egy hivatalosan kijelolt turistaosveny, ami szépen fel volt szórva murvaval, meg minden, de a táblák nagy részét elvittek télre, szóval nehezebb volt tájékozódni. Ezen kívül még volt a domboldalon egy kis ösvény, ami elvileg valami templomhoz vitt volna, de gyakorlatilag nem nagyon vezetett sehova, szóval végül csak a céltalan kószálás maradt a program. A bambuszerdő egy egész érdekes dolog, fene gondolná, hogy comb-vastagságúra megnőhet egy ilyen, és aki még nem látott komplett építkezést bambusszal felállványozva, az a "fák" magasságán-erősségén is meglepődhet. Vacsira kaptunk hotpotot meg hamuban sült édesburgonyát, meg volt jacuzzi is, tehát panaszra nem volt ok. Képek meg a hajtás után.