2016. június 16., csütörtök

Mer' amúgy világhírű vagyok

Csak a világ nem tud róla :)


Valamiert az idozites nem mukodik rendesen, de kb 39:55-ig kell tekerni. Megtalalt minket egy tajvani teve, mikor a multkor arra jartunk. Valoszinuleg nem szeretik a magyarokat, mert en is beszeltem, de azt nem mutatjak - viszont van egy bonusz jelenetem, tessek szemfulesen megtalalni!

(Ref: Quimby)

2016. június 15., szerda

Magaslatolgatás

Fogtam hát magam, hogy visszatérjek Jünnan tartományba, ahol már egyszer ugyan megfordultunk Péterrel, de aztán dicstelen körülmények között el kellett sántikálnunk (legalábbis neki) Vietnamba. Akkor Dali-ig jutottunk, most már eleve északabbról, Licsiangból indultunk, hogy a Tigriskergető-patak völgyét meglátogassuk. Állítólag egyszer régen egy vadász elől menekülő tigris átszökkent a folyón - mint köztudott, a tigrisek szeretnek ugrálni -, aztán ezért hívják így. Hogy a tigris miért jött át Tibet lábához, az nem derül ki a sztoriból, lehet, hogy ő is szabadságon volt.

2016. június 10., péntek

Napi kép - a Lótea Fogadóban

Van Kínában egy Tigrisugrató-völgy (Tiger Leaping Gorge) nevű hely, ami egyben a világ egyik legmélyebb szurdoka, mivel a 2000 méter körüli folyót 6000 méteres hegyek veszik körül. Most 2300-on vagyunk a Lótea Fogadóban (Tea Horse Trading Guesthouse) , valami tizenpár kilométer séta után, 1400 méter felfelé, 800 méter lefelé. Én ilyet nem szoktam csinálni, de mivel a szobából ezt látni, szerintem megérte.