2016. július 25., hétfő

Napi kép - mi egyébként a huszadikon lakunk

Csöpögött a felső szomszéd légkondija, és tőlünk lehetett "jobban" elérni... Én egy kicsit jobban izgultam, mint a szerelő bácsi :)

2016. július 12., kedd

Hegyek között, völgyek között

Néha ki kell szabadulni a nagyvárosból, de szerencsére nem mindig kell ehhez pár ezer kilométert repülni, elég az, ha van egy kínai jogosítvánnyal rendelkező ismerős, aki még autót is jóárasítva bérelni. Persze lehet menni busszal-vonattal is, de hogy az jól működjön, nálam sokkal jobban kell tudni kínaiul, szóval most az egyszerűbb megoldást választottuk. A cél Anji volt, ami ugyanabban a bambusszal borított hegységben bújik meg, ahova a Sanghajban élő külföldiek már vagy száz éve járnak megpihenni télen-nyáron. A hegynek ez az oldala már olyan rész, ahol nagyobb látványosság a külföldi, mint az elő kacsát a szárnya tövénél megragadva sétáló néni, az ilyesmi mindig egy kicsit izgalmas. Erről ugyan pont nem, de sok másról képek következnek.

2016. július 4., hétfő

Napi kép - plüsskonfuciusz

Eredetileg valami frappánsabb címet akartam adni, de a szavam is elakadt :)
Sajnos a gép üzemen kívül volt, szóval esélyem sem volt plüss-filozófussal gazdagodni, de elgondolkodtatott - és ez már majdnem filozófia, nem? :)