2013. december 8., vasárnap

Napi élmény - fodrászat Kínában

Már igencsak ideje volt, hogy az eddig teljesen indokolatlanul mellőzött hajápolási témákat is lefedje a blog. Valahogy úgy alakult, hogy én nem szeretek fodrászhoz járni, Péternek meg pont nem volt rá szüksége, amíg itt volt, szóval most jött el az igazság pillanata.

A fodrászokat általában fekete-fehér csíkos forgó oszlopok szokták jelezni, amit én eddig valamiért amerikai fagyizókhoz képzeltem el, de mindig tanul az ember. Sajnos az általam kiszemelt üzletben nem voltak ilyen miniszoknyás amazonok, de hajvágáshoz egész más jellegű szaktudást várok el amúgy is.


A műsor maga nagyjából úgy néz ki, hogy az ember a recepciós néninek elpantomimozza, hogy nyissz-nyissz, miközben nagyon reméli, a kirakatban a kakukkos óra nem csak dekoráció. (A vonatkozó viccet egy korsó sörért cserébe december végén prezentálom Budapesten ;) )
Szóval pantomim, aztán ki kell választani, milyen kaliberű hajászt szeretne az ember, én megmaradtam a legolcsóbb "Hair Consultant" kategóriánál, de olyan Hair Director Style Managerek is vannak, hogy csak na, akik egy fél disznót is elkérnének egy kis hajvágásért.
Miután ezt tisztáztuk, kaptam egy cuki fekete iskolaköpenyt, szépen elől madzaggal összekötve, és sorsoltak mellém egy hajmosólegényt is. Érdekes módon a hajmosószékbe gyakorlatilag bele kell feküdni, teljesen vízszintesen. A hajmosás eleve tartott annyi ideig, mint az összes eddigi együttvéve, aztán járt hozzá egy fejmasszázs is. Néha kicsit izgi volt, vajon a srác elég erős-e ahhoz, hogy tojáshéjként roppantsa össze a koponyámat, de végül csak túléltem. Aztán a székbe ültetés után jött a vállmasszázs, ezzel is elvoltunk egy darabig, már kezdtem gyanakodni, hogy esetleg valamit félreértettünk a rendelésnél, de aztán a masszázs ezen szakasza happy enddel zárult: megérkezett a fodrászom :)
Lily, a fodrász angoltudása odáig terjedt, hogy van angol nyelvű névjegykártyája, szóval szépen magyarul és Activity-ül elmagyaráztam neki, hogy mi a feladat, tulajdonképpen egész sikeresen. Kicsit örülök, hogy egyszerű a dolgom ezzel, és még beszélgetni sem kellett a fodrásszal menet közben, de azért el tudom képzelni, hogy ez a kommunikációs szakadék mindenféle vidám kalandokhoz is vezethet. Azt például Lily sem mesélte el, hogy vágás közben félúton miért hagyott ott negyed órára, hogy egy másik vendégnek mutogasson hajszabásmintákat :) Szerencsére azért visszajött, és szépen végigcsinálta a feladatot, aztán olyat tett, amit fodrásznő velem még sosem. Hajlakkot tett a fejemre. Kommunikációs szakadék, ugye, de viccnek se rossz :)
Az egész buli masszázsostul eltartott vagy másfél-két óráig, tippem sincs, nőknek ugyanez mennyi idő lehet, de valszeg egész napos program :) Végül 45 fityfirittyet fizettem, ez nagyjából 1600 HUF, tulképp nem is rossz.

A végeredmény pedig a hajtás (hehe) után:




Hogy mi?? Hát a végeredmény az lett, hogy megéheztem, és elmentem ebédelni ;)

2 megjegyzés:

  1. Bazz, ez tényleg nem semmi egy fodrászat, ha ilyet csináltak a fejedből!!! ...megjegyzem, csinos...

    VálaszTörlés
  2. Atyaisten de gusztustalan ez a valami!

    VálaszTörlés