2014. május 12., hétfő

Luang Prabang kepekben



Hataratkeles

Laoszba a lenti aranykapun lephet be a szerencses turista, miutan megfizetni a turisztikai illeteket, a vizumdijat, a vizumkiallitasi illeteket, esetleg a vizumkiallitok tulorapotlekat, illetve ha kinai, akkor az egeszsegugyi igazolas dijat valamint a "ha mar ennyit kikohogtel, pont a hataror ne kerne meg egy huszast?!"-atalanyt.


Utkozben

A festoi Udomxai buszpalyaudvara, ahol "Good Luck To Everybody" szlogennel intenek bucsut a jovendobeli utasoknak.




Templomok/kolostorok

Laoszban a kommunizmus ellenere az emberek fele buddhista, a masik fele meg animista, es ez a szellem-hit meg a buddhizmusra is ranyomta a belyeget, ezert van a het naga, azaz kigyoszellem sok Buddha-szobor feje felett. Egyebkent meg szeretik a sok-sok nyeregtetot, az aranyozott homlokzatot, a kacifantos tetodiszeket es a szocreal panelpaplakokat, teszi hozza meg a bennem melyen elveszett teologus.









Ízek és izék

A vereshurka es a roston harcsa is megdobbentoen finom volt, meg a tobbi cucc is, de azoknak csak lao-ul tudom a nevet ;) A piacon egyebkent valoszinuleg volt kakukktojas is, de itt megsem az a kakukktojas :)






Rendesen jart egyebkent minden szobahoz egy gekko is, hogy ez csak tortenelmileg alakult igy, vagy szandekosan, azt senki nem tudhatja, viszont nagyon cuki kis bio-legyirto. Es ha valaki nem ismerne, az ember esze megall, de tenyleg ilyen hangot ad!

 Szerzetesek




 Tájvan












 

 Hát ennyi - csá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése