2014. november 24., hétfő

Hol járunk?


Hegyek! Tenger! Teherhajók! Fura tükröződések az ablakban! Vajon hova jutott el hősünk éppen aktuális kalandja során? A helyes megfejtők között Danubius-zoknit sorsolunk ki.

2014. november 10., hétfő

Volt már Tiencsin magyar falu!

Alapvetően a cél az volt, hogy Pekingben ne legyünk sokat, amikor mindenki más sokat akar lenni Pekingben, így a Wikitravel "hova tovább"-ajánlatait böngészve találtuk Tiencsint. Barátságos 14 milliós városka, ezzel a negyedik legnagyobb Kínában, és széleskörű autonómiát is élvez, ami errefelé jót szokott tenni a gazdaságnak, például ebben a városban a legmagasabb az egy főre eső GDP. De nem is ez volt benne az érdekes, hanem hogy a 19. század elején mindenféle vérzivataros időkben a város nagyrésze fel volt osztva mindenféle közepesen nagyhatalmak, mint Anglia, Japán, és igen, az Osztrák-Magyar Monarchia között! Több se kellett hát, felvettük az útitervbe osztán mentünk.

2014. november 4., kedd

Műélvezet adásszünet idejére

A tiencsini mese, valamint a rejtvény meg- és kifejtése még kicsit várat magára, mert valakinek lustának is kell lennie, viszont a hétvégi sanghaji kószálás szabadtéri szoborkertben felhalmozott eredményét könnyedén megmutatom alant.