2011. augusztus 2., kedd

Egyszer fenn, egyszer lenn...

Miutan az esti orakban, bucsut intettunk eszaki baratainknak, elindultunk megkeresni a tudosokat...
Van ugyanis Ormenyorszagban egy az egyszeri magyar szamara hihetetlenul magas hegy az Aragats. Hatalmas kraterszeru kozepet 4 csucs veszi korbe. A legmagasabb csucsa 4000m folott van, az "egyszeruen megkozelitheto" 3900m. Kis utannagondolassal hamar rajottunk, nemhogy onerobol nem jartunk meg ilyen magasan, de meg sifelvono sem repitett egyikunket se ilyen magassagokba. Meg kell hat masznunk.
A hegyre 3200m-ig vezet fel ut (legalabbis ezt itt annak nevezik), ott talalhato egy kozmikus sugarzas kutatokozpont. A legenda szerint a tudosok ejjeli menedeket nyujtanak a faradt vandorok szamara. A hegy labahoz labahoz ejjel f11 korul ertunk, ahol megalltunk valamit vacsizni, mert hat innen mar a vadon vart rank. Elmult 11 mire nekivagtunk a jo egy oras utnak. Be probalkoztam egy "Nincs itt semmi gond, majd csak lesz valahogy." megjegyzessel es bar senki nem hitt nekem megkaptuk a felszallasi engedelyt.
A kanyargos, tankcsapdas szerpentinrol csak masnap derult ki milyen helyeken vezet. Talan jobb is ez igy. Legalabb a Lada szepen vette a tankcsapdakat. Tudosokat nem talaltunk, de valami szallast kialkudtunk ott egy helyen ami egyebkent nem tudom mi volt. Az alkudozas korulmenyeirol annyit, hogy azt hiszem oroszul alkudoztunk, de nem vagyok benne biztos, mert egyikunk sem beszel oroszul.
Ha az ejjel meglepetesemben nem lovom le a poent, csak reggel vettuk volna eszre, hogy szallasunktol mintegy 10 meterre van a hegyi to. Igy a racsodalkozas elmaradt, de szepsegeben azert gyonyorkodhettunk a szamunkra szokatlanul korai ebredes utan.
Innen mar nem vezet fel ut, de celunk a csucs jol lathato, csak mennunk kell az orrunk utan. Szerencsere talalkoztunk angolul is beszelo helyi vezetovel, aki kb elmutogatta merre erdemes kerulgetnunk a hofodte reszeket. Anti meg allas kozben is legszomjra panaszkodott. Akossal probaltunk kemeny legenyeknek tunni, de ahogy egyre feljebb ertunk a levego ritkasaga hatarozottan megerzodott teljesitmenyunkon. Szamomra ez ujszeru elmeny volt. Sokat pihentunk.
Hosies kuzdelmunk meghozta gyumolcset, a csucson paratlan latvany tarult elenk. Az erzest, a tavolsagokat nem hiszem, hogy at tudnank adni, de azert Akos keszitett nehany kepet.

A hegyrol lefele jovet mar mind ereztuk, hogy a vedekezes ellenere a nap bizony sikeres tamadast vitt veghez hamvas borunk ellen. Mire visszaertunk Yerevanba, ugy odakozmaltunk, hogy ha etteremben igy hozzak barbeque-t siman visszakuldom. Valoszinuleg a 40 fokos homerseklet sem sokat segitett.
A nap vegere a rend oreivel is akadt egy kis nezetelteresunk. Ha jol ertettem azt probaltak elmagyarazni nekem, hogy amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisembernek. Nem volt mit tenni, el kellett hinnem nekik. Szerencsere en is megertettem veluk, hogy ha tolem penzt akarnak, akkor be kell erniuk a 30.000 AMD-s birsag harmadaval.
Igy amikor ez a poszt keszul a szo minden ertelmeben le vagyunk egve.

7 megjegyzés:

  1. Jó tudni, hogy csak az email-iras megy olyan akadozva :) csak így tovább, jópofa kis kalandok ezek!

    VálaszTörlés
  2. BTW, valami mobil-böngészős sablont tudtok kapcsolni a bloghoz?

    VálaszTörlés
  3. Mi is van, hogy mobirol postolunk, de ott nincs lehetoseg ilyen nyalanksagokra. Gephez ritkan jutunk es olyankor altalaban sietni kell. Fejbol nem tudom hol lehet ilyet allitani, de ha egyszer akad ra ido megprobalok utanna jarni.

    VálaszTörlés
  4. én is csatlakozom Márkhoz, amennyiben csakígytovább; külön jó, ha hozzáképzelem, milyen lenne ugyanez élőben elmesélve ;)

    VálaszTörlés
  5. A sorokat olvasva Új-Zéland jut eszembe...
    (Peti, Te tudod, mire gondolok!!!)
    Ezek sem mindennapi élmények!
    Azért vigyázzatok Magatokra és egymásra!!!!
    (Ezt még sokszor le fogom írni, azt hiszem!)

    VálaszTörlés
  6. Dashboard -> Settings -> Email & Mobile -> Mobile Template -> Yes. Show mobile template on mobile devices.

    Szerintem ha mobilrol nezed a weboldalt, akkor is be lehet kapcsolni, hiszen ugyanugy a rendes weboldal toltodik be.

    VálaszTörlés
  7. Bekapcsoltam probakeppen a mobile template-et, de ugy nem lehetett olvasni a szoveget, mert majdnem ugyanaz a szin volt mint a hatter. Jatszani kell majd ehhez egy kicsit a szinekkel. Addig marad a regi.

    VálaszTörlés