2011. augusztus 3., szerda

Marshrutka

Elindultunk Yerevanbol, irany Tblisi, Gruzia. A tomegkozlekedes egy jellegzetes helyi modjat valasztottuk, a maganuzemeltetesu kisbuszt, neve marshrutka. A mi esetunkben ez egy ford tranzitot jelent, melyben a lelemenyes helyiek 16 helyet alakitottak ki. (Mi vegul 17-en vagyunk idebenn.) Nyithato ablakok elhelyezesere mar nem nagyon futotta a kreativitasbol. Aki ugy gondolja egy fiestaban nem lehet csomagokkal 5-en kenyelmesen utazni, annak ki kene ezt probalnia. Menetrend nincs, a jarat akkor indul amikor megtelik. Mi kb. 1,5 orat vartunk az indulasra.
Az egyes ulesek konfortjaban komoly kulonbsegek vannak. Az erdekervenyesites modja a minel aggresszivebb veszekedes a soforrel. Nyelvismeret hianyaban ezen a ponton komolyan lemaradtunk. Anti jart a legrosszabbul, o egy 100+ kilos taploneni es egy folyamatosan reklamalo faszi kozott preselodik, hogy a vegen majd beragaszthassuk az albumba. Akossal igy azt remeljuk, nem lesz megallas az egyebkent 5-6 oras uton, mert Anti maris bejelentette igenyet a cserere.

3 megjegyzés:

  1. Kozben a sofor bekapcsolta a zenet, igy mar egy kicsit roszabb.

    VálaszTörlés
  2. Jereván, Tbiliszi, marsrutka - csak azért, hogy én se hiányozzak jobban a gimis nyelvtanóráknál. :) Nálatok is van egy zsák kölyökkutya, vagy az csak Oroszországban menő a kisbuszokon?
    Jó utat!

    VálaszTörlés
  3. ...meg az én nyelvtanóráimnál ;)

    VálaszTörlés