2011. augusztus 8., hétfő

Ömer

Ma reggel ujra orara keltunk, mert 9 oranyi buszut allt elottunk. Probaltam eroltetni a stoppolast, Akos sem lehetett nagyon ellene, mert lenyegeben egy sima "vagy kutya van, vagy or" eleg volt, hogy lesetaljunk a partra az autopalya melle. (Ezuttal "stoppal biztos gyorsabb lesz, mert a busz lassu" volt a mondas.)

Az alabbi tortenetben szereploklel nem beszelunk egyetlen kozos nyelvet sem.
Azt hiszem a torokoknel nem divat a stoppolas, mert az arcok alapjan lenyegeben mindenki hulyenek nezett bennunket. Az szabaly ugy latszik itt is el, akinek jol megy sora azt kevesbe erdekli embertarsai sorsa es forditva. A kornyek legszakadtabb autoi alltak meg megkerdezni miben segithetnek.
Elso menetben 10 km-t haladtunk egy dobbenetes belseju talbotban, majd 30-at egy taxiban. Utobbinal egy kicsit aggodtunk, hogy esetleg valamit felreertettunk, mert meg a szamlalo is ment, de vegul egy egyszeru tesekkür ederim-el (koszonom) bucsuztunk a taxistol es 3-4 eves kisfiatol.
Eztan jott Ömer meg a szakadt harmincas merci. Ahogy megallt beszelt tovabb a telefonon, de intett, hogy nyugodtan kaszalodjunk be hatra ketten, az elso ulesen ugyanis irodaja volt kiteritve. A taskakkal egyutt igencsak szorongtunk hatul. Ehez eleg azt elkepzelni, hogy Akos taskaja bizony nagyobb az en teknosomnel. Kicsit kezdett is zavarni, hogy igy kitekerve kell ulni meg vagy egy orat, o ugyanis kb 80 km-t vitt minket.
Egyszercsak megall es mondja, hogy ha nem baj o enne egyet. No es a Ramadam pajtikam? No mindegy, vegulis o tesz szivesseget, igy legalabb megtudjuk mit erdemes enni. Hat megtudtuk! A tobbfogasos rendkivul finom felhozatal elfogyasztasa kozben a torok teazas finomsagait is megismertuk. (Errol majd kesobb.) A vegen Ömer kicsit megsertodott rajta, hogy a tarcamert nyulok, igy nem eroltettem a dolgot, a vendegei voltunk.
Ez a torok vendegszeretet amivel az ember talalkozik, ha kepes levetkozni a turistasagot es a nyelvi nehezsegek ellenere tesz egy lepest az utca embere fele.

5 megjegyzés:

  1. jól értem, hogy személyesen Ömert láthatjuk a korábbi, Batumiról szóló post egyik képén? (nem, nem a bordó pólós fazonra gondolok, Őt megismertem :)

    VálaszTörlés
  2. Nem, Batumi Gruziaban volt, Ömerrel viszont ma talalkoztunk Torokorszagban. Keszult rola kep, majd alkalomadtan kirakjuk.

    VálaszTörlés
  3. Az már biztos, hogy mázlisták vagytok!
    Kíváncsi vagyok rá, várom a fotóját ( és egyáltalán, több fotót mindenről!!!!!)

    VálaszTörlés
  4. Szóval ő Ömer!?
    Lezser, vagány fickónak látszik, ráillik a leírás!

    VálaszTörlés
  5. Nehez lenne megmondanı, csak torokul tudtunk beszelgetni :)

    VálaszTörlés