2013. március 10., vasárnap

Miert NE utazzunk Thaifoldon

Mert:
- senki, ismetlem senki nem beszel a turhetot megkozelito angolsaggal azok kozul,akiknek feladata lenne ez. Mar amennyiben lennenek sajat kerdeseid is azokon kivul,amiket korabban mar hallott/szamara elonyos megvalaszolni. Utobbira valami rejtelyes modon mindig kepesek.
- nem hajlamosak igazat mondani az utazasi irodaban. Pl.: "Akkor a hajorol leszallok Surat Thaniban,ott felszallok a buszra,amirol leszallok Bangkokban?" Valasz: "Igen!" Valosag: NEM. Helyes valasz: egy kihalt,poros kikotoben fogsz rostokolni orakon at,ahova rossz esetben normalis,jobb esetben otvar busz visz el a hajotol. De kozben vehetsz a bufeben nehany dolgot haromszoros aron,es kiprobalhatod a fizetos WC-t es wifit is!

Van, aki elfoglalja magát a várakozás óráiban



- felmatricaznak,mint egy billogolt marhat terelgetnek innen oda,uticeltol fuggoen,amirol harsany orditozassal adnak szives tajekoztatast. Annyival van rosszab dolgod,mint egy csomagnak,h kozben a sajat labadat kell hasznalni. Annyival van jobb dolgod,h nem b*sznak bele a csomagtartobol lenduletbol a porba.

- a 12 oras buszuton (Bangkok-Surat Thani) egy megallo van,a jo oreg jutalekos rendszer szerint feltehetoleg,es igen:itt is vehetsz kajat haromszoros aron!

- kenytelen vagy szembesulni a jolleti tarsadalmakbol ideszabadulo turistacsurhevel. Tulnyomoreszt fiatalok, franciak, britek, oroszok, nemetek stb. Boldogan szorjak itt a penzt, ami a hazajukhoz kepest csupan apro mindenert,ezzel esszerutlenre felsrofolva az amugy tenyleg baratsagos arakat (ha nagyon keres,olyat is talal az ember).
- akkor kenytelen vagy magad is turistaskodni,es elviselni,hogy ennek megfeleloen is bannak veled.
- valaszthatsz,hogy a fentebb vazolt modon utazol,vagy megveszel magadnak minden jegyet kulon,persze osszessegeben sokkal korulmenyesebben es tobb penzert.
- iszonyat korulmenyes a kozlekedesi lehetosegek felterkepezese a neten. Vonatjegyet meg pl. vehetsz a netes feluleten,de csak konkret hotelbe szallitjak ki neked,kezelesi koltseggel persze.
Azt most nem irom le,hogy viszont miert erdemes - lesz majd arrol meg kulon post.
Azert a mostani szuletesenek korulmenyeirol alljon itt par szo: a fent leirt poros semmi kozepen 1,5 ora utan rajottem,hogy a buszon felejtettem a tengerviztol meg szaradni kitett bikinimet. Miutan nem kis kuzdelem aran,artikulalt es irasos formakat egyarant bevetve sikerult megertetni a penztarossal,hogy mi tortent (a busz persze mar reges-reg tovabbalt),jott a semminel sem termeszetesebb valasz:hogy visszaszerezni teljesseggel lehetetlen. Erre azert mar ittam egy kolat rummal.
Gondoltam,karpotolom kicsit magunkat a mai nap viszontagsagaiert,es ezuttal ellentmondast nem turve felstartolok a bangkoki busz felso szintjenek panoramaablakahoz,elsosorban a hatalmas labter miatt. Ki etelesen egesz pontosan megjott a busz,oda is nyomultam tettrekeszen az elso ajtohoz:az kinyilt,es a srac a labaval a bejaratot elallva intett,hogy menjunk a hatsohoz. A tobbi versenyzot a komikussag hatarat surolva loktem felre a csigalassusaggal tagulo ajtonyilas elol,hatizsakjaimat nem kimelve felnyomakodtam az emeletre villamgyorsan - igy meg pont volt alkalmam vegignezni,ahogy az idokozben az elso ajtonal felszallt szimpatikus fiatalok elfoglaljak az elso sort.

3 megjegyzés:

  1. Legkozelebb majd elintezzuk, ne kelljen ilyen messzire menni, hogy rossz legyen nektek ;) En peldaul ma spenotos halat ebedeltem, es ki se kellett erte lepnem az ajton :)

    VálaszTörlés
  2. Aki önként szivatja magát olyan dolgokkal, amit állítólag nem szeret, az meg is érdemli, bár nekem már egy ideje gyanús, hogy szereted te a spenótot, csak még jobban szeretsz panaszkodni miatta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak takarekoskodtam, ha mar ilyen fura dolgokat hagyott valaki a melyhutomben :)

      Törlés