2013. március 11., hétfő

Varj, es meg robban...

Sari kicsit elhamarkodottan posztolt tegnap az ut viszontaksagirol, akkor meg csak egy bikinit hagytunk el, az egesz buszt a csomagjainkkal nem. Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy nem mi hagytuk el a buszt, hanem az minket.
Itt jon be a kepbe a remek nyelvtudas. Ertem en, hogy illene nekem is megtanulni a szamokat thaiul ha mar itt vagyok, de egy csak turistakat szallito busz alkalmazottjaval talan angolul is meg kene tudni beszelni, hogy a megallo az 15 vagy 50 perc. A kiejtes hasonlosagabol adodo problemaba nem eloszor futok bele, ezert rutinosan probalkoztam a szamjegyekre bontassal, az szokott mukodni. A jelek szerint itt csak unta mar a faszi a banant azert bolintott ra a five, zero-ra. Meg azt is megkerdeztem ez akkor most az utolso kajaszunet-e, mert az odafele is kb ennyi ido volt, a valasz erre is igen.
Egesz gyorsan megkajaltunk, 25 perc mulva vissza is ertunk a busz hult helyere. Meg szerencse, hogy elotte a benzinkutasoktol erdeklodtem hol erdemes enni, igy legalabb emlekeztek rank es vagtak mi a problema, ami kapora jott, mert angolul ugysem ertettek volna ha mondom. A ket nagy taskankon kivul csak a buszjegy maradt a buszon, amin esetleg lehetett volna telefonszam. Billogjainkon hasznos info nincs, az csak azert jo, hogy meg hulyebben nezzen ki a turista.
Egyetlen szerencsenk az volt, hogy mivel az utazasi iroxas vouchert mindig elveszik az elejen, arrol mar rutinosan keszitettunk fenykepet. Talaltunk is rajta telefonszamot, amit sokadszori probalkozasra fel is vettek. Epp az irodanak meseltem mi a szitu amikor egy segitokesz, angolul is tudo emberekkel teli auto allt meg mellettunk. Az irodaval abban maradtam, hogy felhivjak a busztarsasagot, a kedves emberek meg amugy is Bangkok iranyaba mentek (bar nem tul messze), uldozobe vettuk hat a buszt. Mondjuk az latszott hogy ez eselytelen, mert itt a buszok kozlekednek a leggyorsabban az utakon es eddigre volt mar vagy 20 perc lemaradasunk.
Egy ido utan mar kezdett zavarni, hogy bar csinalunk valamit, de itt bizony meg nem latszik az alagut vegen a feny, ujra felhivtam hat az irodat. A no elmondta, hogy beszelt a busztarsasaggal, akiknek mar kellett volna hivniuk engem, egyebkent meg a busz visszamegy ertunk a benzinkuthoz. Mire en vazoltam a helyzetet, hogy mi mar el is indultunk a busz utan, nem kell annak visszamenni. Na de nem ugy van az! Itt kezdett bonyolult lenni a helyzet szoval atadtam a telefont valakinek aki beszel thaiul es azt is tudja hol vagyunk pontosan es hova megyunk. Mikor letette a telefont o se nezett ertelmesebben mint en. Kiderult, hogy a busz valamj mas uton megy, ami a kocsiban ulok es a google maps egybehangzo velemenye szerint lehetetlen, de majd akkor megy egy uj kor telefon a tarsasaggal es csak lesz ebbol randi.
Vegul visza is hivtak a buszosok es ismet kulso segitseget igenybe veve a talalka helyet is megbeszeltuk. Ekkor mar kezdtem elhinni, hogy esetleg viszontlatjuk szeretett csomagjainkat, egyuttal arra is rajottem, hogy ez az moka pont eleg kesest jelent ahoz, hogy bukjuk a tervezett kambodzsai csatlakozast. Ugy kell annak aki ket teljes napos buszozast egybe akar letudni es meg a buszra se kepes felszallni amikor az elmegy :)
No de vannak meg csodak. A beigertnel hosszabbra nyult nemikepp idegtepo varakozas utan valoban megjott a buszunk, mindenki orult, kiveve a lelemenyes nemet leanyzot aki idokozben lecsapott a felszabadult helyekre. Itt persze felmerult bennem a kerdes, az vajon miert nem zavart senkit, hogy a semmi kozepen a benzinkutnal ket hely meguresedett az egyebkent csuri pakolt buszon.
Nem sokkal kesobb a busz megallt az 50 perces kajalos utolso pihenore is, bar igy mar csak 30 perc jutott ra :)
Nem tudom ez higy jott ossze, de az elvesztett 1,5 ora ellenere is egy oraval korabban ert a busz Bangkokba, igy volt idonk a helyi buszozassal jaro szokasos felreinformalasra, tokolesre es keruloutakra is. Immaron egy masik buszon ulunk, ami remenyeink szerint Angkorba visz minket. Vegul is egyenlore kelet fele haladunk :)

2 megjegyzés:

  1. Ha leirtatok volna naptejjel a benzinkutnal, hogy "elvittek", akkor hamarabb megoldodik a galiba. :)

    VálaszTörlés
  2. Dehat nem volt ott se kozel, se tavol egyetlen Jack Bauer se... asszem, az emlitett "kedves emberek" egyike a brit John volt :) a többiek pedig 4 kulonbozo koru thai holgy, olyan 8 es 35 kozott :)

    VálaszTörlés