2013. október 2., szerda

Supersize Me

Talán már említettem, Hong Kongban minden drága. Nem kicsit, nagyon. Ráadásul úgy tűnik egy darabig maradnom kell. Utánajártam hát hogyan lehet itt kenyéren és vizen élni...

Itt rögtön helyesbítenem kell. Kenyéren és vizen élni drága mulattság errefelé. Egyel olcsóbb megoldás felkutatni az indiai kis take away büféket a nagy gigászi embertelep házak egyikében. Ezek általában a lépcső alatt, a fordulóban, a wc mellett vannak. Ha szépen kéred őket valahol kerítenek helyet, hogy leülhess enni, nehéz döntés, ez vagy a hostelszoba a gusztább környezet. A kaja egyébként teljesen authentikus, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Ár: 30-40 HKD

Ennél egy kicsit több energiát igényel a kínai kajáldák felkutatása. Legtöbbjük messze van innen ahol lakom. Esténként ki lehet ülni az utcára és még sört is adnak. A kaják nagy része 50-70 HKD, de a cserépben sült rizs valami kevés husival a tetején csak 25 HKD. Sört 15-20 dollárért adnak hozzá, némelyik 6 decis.

No és mi az egyetlen olcsó dolog Hong Kongban? A Big Mac menü. 21 HKD (kevesebb mint 600 Ft) A franc se érti. Szerencsére idén nem sokat jártam a neves intézményben, így akár mondhatom, hogy van bepótolni valóm. A "dokumentumfilm" tematikáját szinte tökéletesen tudom követni, hisz alapvetően egészségesen táplálkozom és még mozgok is hozzá, most meg csak tespedek és tolom a big mac-et. Meglátjuk mennyit sikerül felszednem. Mondjuk olyan nagyon nem aggaszt a dolog, bőven elférne rám egy kis tartalék.

4 megjegyzés:

  1. Kicsit felve kerdezem, de a masodik kep felhozatalat ugye megosztottad a fotossal? :) (Marmint a burgereket, a csabito tekintet csak rad es a Krakenre tartozik)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem én vagyok az egyetlen szerencsétlen idióta itt, hordákban járjuk a várost. Ha még sokáig marasztalnak a következő választásokon abszolút többséget szerzünk és kötelezővé tesszük a tükröt a bejárati ajtók belső oldalán, hátha akad valaki aki meglátja magát és átöltözik mielőtt kimenne az utcára.
      Az elmúlt napokat Javi-val a spanyollal és Tommal a franciával töltöttem. Úgy voltak vele, ha már supersize, nézzen is ki úgy és elém tolták a sajátjukat. Ezt most lusta vagyok átfogalmazni, mindenki értse ahogy akarja.

      Törlés
  2. Ez nem is Big Mac, ebben csak egy hús van, nem?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos csak félrecsúszott a Big Mac az Big Mac mindenhol.

      Törlés