2012. december 18., kedd

This is the fresh sheet!

Az egesz ugy kezdodott, hogy a segitokesz neni a jegypenztarban kozolte hogy mar nincs jegy az esti vonatra amit kineztunk, de tud egy trukkot amivel megis felszalhatunk. Vennunk kell egy jegyet az allomas masik vegen levo penztarban helyjegy nelkul, majd a mindenhato kalauzzal meg kell beszelni hogy a kulonbozet kifizetesevel engedjen fel a vonatra. Az utikonyvben is olvastunk ilyesmit, elhittuk hat.
A megadott jegypenztarban nemi maceraval sikerult is szerezni ket jegyet. Volt meg fel orank elmentunk hat a helyi restibe ami ugy nezett ki, mint egy otthoni onkiszolgalo gyoskajalda. Az onkiszolgalo resz stimmelt is. Miutan fizettunk elore, kozoltek hogy varjunk turelemmel mig elkeszul a kajank. Vartunk is, eloszor turelmesen, aztan kevesbe turelmesen, aztan tobb korben reklamaltunk egyre hatarozottabban, mindezt reg azutan, hogy jeleztuk inkabb elvitelre kernenk a kajat.
Mark kiprobalta milyen teljes menetfelszerelesben futni ket adag kajaval a kezeben. Hosiessegenek hala pont elertuk a kalauzt, aki szenvtelen arccal, az empatia legkisebb jelet sem mutatva kozolte velunk, hogy tenyleg lehet ilyet csinalni, csak nem azzal a jeggyel amit kaptunk. Ezzel ott is hagyott minket.
Gondoltuk mentjuk a menthetot, visszamentunk a kajaldaba megenni az elhozott kajat. (az enyem meg finom is volt!)
Probaltuk kideriteni megis mire lehet felszallni a jegyunkkel, de nem derult ki. Konszenzusnak eppen nem neveznem, de ket kulonbozo ember is allitotta, hogy a 22:30-as vonat jo nekunk, de a hajnali 2:30-as erkezes nem volt annyira csabito.
A valsagterv elso lepesekent ugy dontottunk megnezzuk az allomason kiveheto retiring room-okat, annak ellenere, hogy keves dologrol probal az utikonyv lebeszelni, de ez koztuk van. Az emeleten fegyveres orok vigyaztak meg a dormot is belulrol. Fegyveres felugyelet mellett meg ugysem aludtunk, nagyon csabito, de inkabb kiado szoba irant erdeklodtunk. Az ar 350, ez meg teljesen ok. A latvanyt leginkabb ugy tudnam leirni, hogy ezert a szobaert rablas meg ez az ar is. Nem baj, erre a par orara jo lesz, reggel 6-kor indulunk. Az agy ugy nez ki mint amin helyi napszamosok tancolnak mar vagy ket hete. Gondoltam kerek a bacsitol legalabb friss lepedot, arra talan ra merem teriteni a halozsakom:
- Can we have fresh sheets?
- This is the fresh! - hagzott a bacsi haragos valasza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése