2012. december 20., csütörtök

Tuntetesbe keveredtunk

Tegnap este elmentunk megnezni a presidential palace-t, ami egy gyonyoru es hatalmas epulet, fantaziadus ejszakai kivilagitassal. Sajnos kozel menni nem lehet, hatalmas kert veszi korul es csak a kert keriteseig lehet menni. (Az utikonyv szerint korabban 418 szolgat tartottak itt csak kerteszkedni, ebbol 50 gyereket csak azert hogy a galambokat riogassak a kertben.) A palota mellett ket szarnyban a kozponti titkarsag helyezkedik el beleertve tobb miniszteriumot is. Az egesz resz egy kisse megemelt reszen helyezkedik el, egyetlen szeles ut vezet fel, amit rendorok es katonak oriznek.
Hogy miert irom le mindezt? Epp tavozoban voltunk a nezelodes utan, mikor azt latjuk, hogy a katonak kordonokat huznak ki elottunk keresztbe az utra. Micsoda szerencse - gondoltuk - pont most zarnak, mi meg ugyis megyunk. A szembe rohano Allah akbar-t uvolto tomeget csak pillanatokkal kesobb vettuk eszre. Eddigre minket elozekenyen kiengedtek a pillanatok alatt felallitott kordonon, ott altunk a tomeggel szemben. Ezt egy ujabb furcsa felismeres kovette, ilyen vidam tunteto tomeget meg nem lattunk. Mire eszbekaptunk elszaladtak mellettunk es valahogy a kordonon is atjutottak, igy jobb hijan egy nagyon segitokesz am az angolt csak toro katonat kerdeztunk meg mi tortdnik itt. Ha jol ertettuk csoportos eroszakot kovettek el a napokban valakin aki muzulman volt, a tomeg pedig gyorsitott eljarast es kotelet kovetelt az elkovetoknek.
Kesobb a varosban tobb helyen is belefutottunk demonstraciokba, mindegyik bekes volt. Eleg nagy volt a felhajtas, az egyik helyszinrol legalabb 20 tvtarsasag kozvetitett eloben.

1 megjegyzés:

  1. Errol lehetett itt szo: http://index.hu/kulfold/2012/12/23/megtiltottak_a_tunetes_ujdelhi_kozpontjaban/

    VálaszTörlés