2013. február 14., csütörtök

Kalkutta szallas 2

Tegnap vegul sikerult felvennem a kapcsolatot a kalkuttai AIESECesekkel. Ma reggel ertem is kuldtek valakit, hogy elvigyen uj szallasomra. Legnagyobb meglepetesemre, ezuttal nem egy gyakornok-szallasra vittek, hanem egy csaladhoz. Mindig latni alartam hogy el egy indiai csalad, szoval orultem a lehetosegnek. A szoba jol nez ki, marvany padlo (ez itt Indiaban nem extra, rengeteg helyen ez van, itt olcso), hatalmas agy. Orultem is mint majom a farkanak egeszen addig mig meg nem lattam a furdoszobat. Tovabbra sem ertem, hogy valahol ahol a cipot levetetik es naponta jon a csicska felmosni, hogy lehetnek ilyen retkesek es igenytelenek a furdoszobak.
Csak a mama volt otthon, mondta hogy este jon a fia aki majd mindent elmagyaraz. Kis piheno utan elindultam a varosba, hogy ez a nap se menjen karba. Utkkzben elkezdtem gondolkodni. Az egy dolog, hogy a szoba szep, de internetem tovabbra sincs, a haz a varos szelen van, legalabb egy ora bejutni, itt aztan nincs semmi tarsasag, cserebe alkalmazkodnom kell egy csaladhoz es kulcsot nem adtak, csak akkor tudok jonni, ha itthon vannak. Gondoltam este majd tobbet tudok, legrosszabb esetben par nap mulva valami kifogassal odebb allok.
Mikor visszaertem sotetedes utan, csongeteskor egy korombeli srac nyitott ajtot, aki a helyi standardokhoz kepest jololtozott volt. Gondoltam o a fiu, aki AIESECes es majd mindent elmagyaraz. Ehez kepest kolcsonosen nem ertettuk a helyzetet. En azert nem, mert o megkerdezte itt lakom-e majd miutan igennel feleltem beengedett, ennek ellenere fogalma sem volt rola ki vagyok. Akkor hat nem o lesz.az aki elmagyarazza a dolgokat. Aztan latom am, hogy nagyon otthon erzi magat a szobamban. Mint kiderult, ez azert van, mert az az o szobaja, o a no masik (nagyobbik) fia es neki nem szoltak az erkezesemrol. Ot nem annyira zavarta ez a helyzet, de en kezdtem kenyelmetlenul erezni magam. Aztan talaltam a hazban kinaiakat akikrol kiderult, hogy gyakornokok es ok is itt laknak. Kozben hazajott a kisebbik fiu is, de nem mondott az semmit. Ezen a ponton nem tudtam hol fogok aludni, hova pakolhatom ki a cuccom, mennyit fogok fizetni es egyaltalan mi a f...ranc tortenik itt. A legfontosabb kerdest azert feltettem, azt megtudtam, hogy ott fogok aludni ahol a cuccom letettem. Ok, lezuhanyoztam es elmentem ket kinaival, meg egy egyiptomival, hogy csinaljunk kezdjunk valamit az este hatralevo reszevel.
Most hogy visszajottunk es meg valaki be is engedett a kapun, ott tartunk, hogy az idosebbik fiu ott alszik az agyban, ha jol ertem melle fekhetek majd le, ha arra kerul a sor, remelem a csalad tobbi tagja azert mashol alszik.
Mindenesetre feljottem a kinaiakhoz kicsit dumalni. Ok holnap elutaznak, talan idefenn alhatok majd a kovetkezo napokban. Ez persze csak egy ures padlasszoba szetuseg, de itt legalabb nem ereznem magamat hivatlan vendegnek valaki agyaban.
Ha a saga folytatodik, beszamolok rola.

3 megjegyzés:

  1. Ezek szerint lányuk nincs :)

    VálaszTörlés
  2. Csak nem gondoltad, hogy egy ekkora ágy csak a tied lesz?:)

    VálaszTörlés
  3. A lányukat valószínűleg elküldték arra a maxititokhelyre ahova az összes szép indiai lányt összegyűjtötték amíg itt vagyok. Alig egy-kettőt láttam mióta itt vagyok akinek sikerült megszöknie. Nem baj, hamarosan elutazom és kiengedhetik őket.

    Volt már olyan, hogy ekkora ágy járt a szálláshoz, az ilyet sosem lehet tudni.

    VálaszTörlés