2013. április 27., szombat

Vietnam special

Már jóval Vietnámba érkezésem előtt az volt a terv, hogy ezúttal nem tömegközlekedni fogok, hanem motoron szelem át az országot. Nem én találtam fel a spanyol viaszt, itt elég sokan csinálják ezt, az interneten is sok az információ ezzel kapcsolatban. Van ennek előnye is, 11 év után újra volt alkalmam eljátszani az új zélandi trükköt. Csak olyan motorokra tettem ajánlatot, ahol a tulaj aznap repült haza. Valószinüleg nincs elő ember, akinek ezt ne meslétem volna az elmúlt évek során, de azért leirom. A trükk lényege, hogy az áldozat egyáltalán nincs alkupozicióban, mert neki orákon belül el kell adnia a járművet és bár sok a jelentkező az ilyesmire, de azért sorbaállni nem kell.
Igy lettem egy Sym Angel 100 tipusú félautomata motor tulajdonosa. Ez a megoldás Ázsiában elég népszerű. Váltó van, kuplung nincs, a váltópedál érintésekor magától old a kapcsolat, illetve zár vissza feleresztéskor. Egy ideig lelkesen markolásztam a kuplungkar hult helyét, de hozzá lehet szokni. A turisták általában másik megoldást választanak, a legnépszerűbb járgány erre a túrára a honda win, ami egy Kinában gyártott 100cm3-s normál motor, de rövid tesztvezetés után úgy döntöttem, hogy motornak az sem érződik jobban, ellenben az üléspozició kényelmetlen és felmálházni is nehezebb. Az általam választott tipus eredetije a honda wave, a Sym (taiwani cég) megvehette a terveket, mert a tipusjelzésen kivül más különbség nincs. Lényeg a lényeg, úgy voltam vele, egymilliárd légy nem tévedhet, itt Ázsiában ez a motor/robogó öszvér a legnépszerűbb járgány, ezt még a helyi füszeresnél is javitják, ha arról van szó.
Már meg volt a motor, amikor eszembe jutott, hogy néhány évvel ezelőtt volt egy Top Gear special (Vietnam special, ha jól emlékszem 12. évad 8. rész), amiben lényegében ugyanazt a túrát csinálják végig mint amit én fogok, csak összecsapják 8 napba. Tippekért és látvány előzetesért le is töltöttem, meg is néztem újra, egész izgatott lettem tőle. Aki kiváncsi rá mi vár rám az elkövetkező napokban nézze meg. Ha valaki nem ismeri a műsort, röviden annyi, hogy 3 a korban már benne járó idióta ökörködik mindenféle járművekkel és szivatja egymást állandóan. 2 idióta utitársat én sem bánnék, de az egyenlőre nincs.
Hamarosan jelentkezem az utibeszámolóval.

3 megjegyzés:

  1. Mi történt a korábban reklámozott Angellel?

    VálaszTörlés
  2. Epp itt irom :-) Megvettem 150 dollarert es most azzal megyek eszakra.
    Ne vedd magadra, igyekeztem en felreerthetoen fogalmazni.

    VálaszTörlés