2013. április 25., csütörtök

Amikor felforr az agyviz

Harmincsok fokban es napsutesben szinte semmit nem jo csinalni. Araszolni motoron a dugoban es szmogban meg aztan biztos hogy nem. Ha valahogy megoldjak meg azt is, hogy a verofenyes napsutes melle az eso is tudjon esni akkor mar szinte teljes a lista. Vajon mivel lehetne ezt meg fokozni? Mondjuk azzal, ha mindezt feleslegesen csinaltad...
Elindultam megkeresni az Ausztral konzulatust, hogy a vizumlehetosegek utan erdeklodjek. Egyszerunek tunt a dolog, a googlemaps nem is olyan messzire tette. Meg szerencse, hogy a parkoloba behajtas elott azert rakerdeztem mi a szitu, igy megtudtam, hogy a konzulatus mar elkoltozott. Orom az uromben, hogy az uj cimen mar voltam, az ugyanis egy plaza is egyben.
Itt a kozuti jarmuvek legalabb 90%-a valamifele motor, ezert itt nem ervenyes az otthoni kenyelmes szabaly, miszerint.a motort barkol leteheted, itt bizony parkolot kell neki keresni es fizetni is kell. Szerencsere a plazanak van parkoloja es meg tudtam is hol van. Azt azonban csak most tudtam meg milyen sok bejarata tud lenni egy epuletnek, amik mind mashova visznek. Ennek csak annyibol van jelentossege, hogy probaltam volna kevesse csapzottan erkezni a konzulatusra, de ket kor seta a haztomb korul itt feler egy zuhanyzassal. Sajnos nem olyan tiszta,  csak olyan nedves leszel tole. Az orom amit a konzulatus megtalalasa okozott,  nem tartott sokaig. Az angolul valamennyire kommunikalo biztonsagi orok elmondtak,  hogy a konzulatuson nem foglalkoznak vizum ugyekkel,  az egy masik helyen van. Legalabbis azt gondolom ezt mondtak,  az a resze tuti,  hogy nem engedtek be es mondtak egy masik cimet.
Az uj cimen megalltam az epulet elott es probaltam rakerdezni a strazsanal hol hagyhatom a motort. (Illetve en tuti rakerdeztem,  csak nem tudom o ertette-e.) Mindenesetre megkerdezte vizumert jottem-e. (Gondolom) Mondtam,  hogy igen,  mire o kerdezte "one time"? Nem tudtam eldonteni ez arra vonatkozik-e,  hogy elso alkalom,  vagy arra hogy egyszeri belepes,  de ugy dontottem mindegy is mert mindkettore igen a valasz. Gondoltam terjunk vissza a parkolas kerdesere,  mert igy hogy mar nem hutott a menetszel,  kezdtem ropogosra sulni. Mutogatott is,  de csak amolyan dramai stilusban: jobbra el. En probalkoztam a where kerdessel amire kaptam is valasz tobbszor: yes.
Egy ido utan feladtam es elkezdtem keresgelni. Talaltam is egy helyet,  ahol mondtak hagyjam ott a motort az ut kozepen es majd lesz vele valami. Mikor visszaertem,  az or elem allt es egyre haratozottabban hajtogatta,  hogy one time. Ekkor fogtam fel,  hogy ez nem kerdes volt,  es hogy azt jelenti,  csak egy orakor nyit a konzulatus,  ami azert nem tunt eloszor jo megfejtesnek,  mert az emberek folyamatosan jartak ki-be. Ha mindez nem lett volna eleg,  mire visszaertem a parkolos ember pont odatolta az ut kozeperol a fal melle a motoromat es ezert fizethettem is ki a napi parkolasi dijat.
Egy utan ujra probalkozom…

3 megjegyzés:

  1. Ezt nezted mar?
    http://www.vietnam.embassy.gov.au/hnoi/How_to_apply_for_a_v.html

    VálaszTörlés
  2. Meglepő módon, igen. Ezúttal utánanéztem a dolgoknak a neten mielőtt kérdezősködni kezdtem. A neten azonban nem találtam meg azt a vizum verziót, amiről több utazó is regélt nekem, illetve olyat sem ami megfelelne az elképzelésemnek. Gondoltam mindig az a legjobb megoldas, ha azt kérdezem, aki legjobban ért hozzá.
    Mindenkitől azt hallom, hogy valami 3 hónapos vizumot kaptak, amivel dolgozni is lehet, de ezt állitólag csak 30 éves kor alatt lehet igényelni. Valamennyire biztató, hogy a telefonban a hölgy meglepődött ez utóbbi hallatán, viszont tud ő is valami working holiday névre hallgató vizumról, amit viszont csak on-line lehet igényelni. Hamarosan többet tudok gondolom.

    VálaszTörlés
  3. OK, csak a cimek meg a kotelezo bejelentkezes miatt irtam :) Good luck!

    VálaszTörlés