2013. április 26., péntek

Megtalaltam az 1%-ot

Amikor mas utazokkal beszelgetek ujra meg ujra elokerul a biztonsag kerdese. Nekem altalaban az az allaspontom, hogy minden orszagban vannak rossz emberek, de amiatt az egy % miatt nem vagyok hajlando felelemben elni. Eddig szerencses voltam. Jobban mint gondolnatok, mert talalkoztam en mar rossz emberekkel, de a szerencse fiakent eddig nem szarmazott karom belole, sot gazdagodtam az elmennyel. Kesobb majd ezt a sztorit is megirom, de az majd kesobb lesz, mert reszletesen es angolul kell megirnom, mert ugy nez ki el tudom adni egy Kambodzsai ujsagnak :)
No de ugorjunk egyet az idoben es lassan talan eljutok odaig, hogy arrol is irjak amirol akartam most. Az elmult nehany napot azzal toltottem, hogy bukosisakot keressek magamnak. Az en fejemre meg otthon is kihivas passzolo bukot kapni, mert az atlagoshoz kepest hosszu es keskeny. (Az egyeb defekteknek, mint hogy kemeny, vagy mi van belul itt most nincs jelentossege.) Aki latott mar azsiait talan sejti hova akarok kilyukadni. Itt az osszes buko olyan, mintha specialis bevasarlo kosarka lenne a 16-os bowlig golyohoz. Kerek es kicsi. Esetleg kipa gyanant hasznalhatnam, ugys a helyiek is sokszor hatracsapva hordjak.
Szoval ugy voltam vele, hogy hasznalom azt amit a motorral egyutt vagtak hozzam, ami szinten kenyelmetlen es vacak, de legalabb ingyen volt. Kozben persze mindig megallok ha bukoboltot latok es vegignezem az egyebkent nem tul valtozatos kinalatot. Olyat mar talaltam ami mokasan nez ki es tettszene, de olyat meg nem, ami passzolna is.
Ma reggel akartam eszakra indulni, de valahogy a tehnapi kimenom is mar jocskan a maban ert veget. Az ora azert becsuletbol be volt allitva, de ezt magam se gondoltam komolyan. Azert f10-kor felkeltem es leballagtam, hogy meg kapjak reggelit. Egyebkent a szolgaltatas all inclusive, a 6 emelethez bar lift nem, de pont ezert reggeli torna jar, plane ha valamit fent felejtessz.
Leultem az asztalhoz, kineztem az utcara (sikatorra) es egy kicsit uresnek tunt ott ahol tegnap a motort hagytam. Nem am ugy van az itt hogy felugrunk az asztaltol es az utcara rohanunk ilyenkor obegatni. Egyreszt azert mert az utazo nem huzza fel magat ilyen aprosagokon, masreszt azert mert ez is egy olyan hely ahol elkobozzak a cipot es mezitlab kell flangalni. (Utobbi aprosagon ez az utazo rendszeresen felhuzza magat :) Kicsit kesobb terepszemlet tartva a motort kicsit odebb megtalaltam, a hanyagul raaggatott bukot viszont valaki elvitte. Itt erdemes.megjegyezni, hogy ez a fajta buko ujkoraban sen kerul tobbe 1500 forintnal, ez meg mar tul volt a legszebb evein ahogy azt mondani szoktak. Meg jo hogy nem keltem koran, mert menni akkor sem tudtam volna, valoszinuleg akkor jobban bosszant a dolog.
Delutan elindultam, hogy vegyek valamit csak hogy ne buntessen meg a rendor. A rossz minosegu, nem passzolo buko gyakorlati haszna max annyi, hogy nem fujja a hajamat a menetszel, masszoval csekely. Valahogy ma nem sikerult egy boltot se levadasznom, banatomban beultem egy sorre gondolkodni. Kozben rajottem, hogy mostanaban egesz sok tortenet kezdodik igy, most azonban megallunk itt.

Folytatas holnap, addig egy kis jatek: Vajon mit csinalok most?
Segitsegkeppen: Helyszin a multkori rooftop bar es a megfejtes kapcsolodik a korabban leirtakhoz valamint mellekelek egy kepet is. A helyes megfejtok kozott kisorsolom az ajandekot amit egy kambodzsai eskuvon kaptam, ha eljut velem haza. A tobbieknek be kell erniuk az eskuvo sztorijaval ha eljutok odaig, hogy leirjam

3 megjegyzés:

  1. Ha a multkori pincernot akartad lefenykepezni segitsegkeppen, akkor vagy tul alacsony, vagy csak egy atlatszo trukk :)
    Egyebkent meg ha elottem van az asztalon egy sor es egy marek mogyoro, altalaban nem nagy titok, mit csinalok ;)

    VálaszTörlés
  2. Ilyen bevezető után nagyobb tragédiára számítottam mint egy értéktelen sisak eltűnésére:))

    VálaszTörlés
  3. Valahogy fenn kell tartani az olvasó érdeklődését :)
    Egyébként pont arról van itt szó, hogy nem érdemes a rossz emberek miatt aggódni, mert kevés van belőlük, és még ha megtörténik a baj, akkor sem áll meg az élet. Persze azért nem árt figyelni, ki akar átverni, mert az sajnos nem 1%.

    VálaszTörlés