2013. április 30., kedd

Múlt heti játékunk megfejtése

Ahogy azt írtam betértem egy sörre pihenni a kimerítő és eredménytelen shoppingolás után. Elpanaszoltam a pincérnek, hogy mi a bajom és rákérdeztem hol kaphatnék én ilyenkor bukót a környéken. Még arra is kitértem, mekkora gondot okoz, hogy nem annyira kerek a fejem, mint itt szokásos.
A válasz egy kicsit meglepett: én csak ne aggódjak, majd elküldik az inast és hoz nekem valamit. Na jó, de hol itt az átbaszás? - kérdeztem volna, de még nem minden kritikus kifejezést tudok vietnámiul, így csak simán megkérdeztem mibe fog ez nekem kerülni. Azt mondta 5-10 dollár, amin meglepődtem, mert az összes boltban ahol jártam inkább 10-25 dollár volt az ár, és rávolt írva mindegyikre, tehát nem a turistafelárról beszélünk. Az sem túl valószínű, hogy arra fogok ráfaragni, hogy sokat költök sörre míg itt várok, mert 120 Ft a sör és finom, ha lecsúszik néhány amig "vásárolok" hát legyen.
Kicsit később rákérdeztem mi a szitu, mire mondták, hogy a bolt már nem volt nyitva, úgyhogy elment a srác motorral máshova. 1,5 sör múlva meg is jött, egy bukóval, ami új volt, a helyi lehetőségekhez képest meglepően jól passzol a fejemre és mindössze 5 dollárt kért érte.
Csak később jöttem rá, hogy bónuszként a sisak fekete-piros festése tökéletesen passzol a két nappal korábban vásárolt hasonló színösszeállítású motoros kesztyűhöz :-)


Tehát a megfejtés: a képen éppen bukósisakot vásárolok!

Sajnos helyes megfejtés nem érkezett. Leglelkesebb (egyetlen) játékosunknak aki küldött megfejtést, félmegoldásért félnyeremény alapon elküldöm a kambodzsai esküvői ajándékkulcstartó fényképét :-)
Eredeti csomagolás, várhatóan mindenre rátapadó aranyozás, hatalmas műanyag ék a közepén. Nagy veszteség, de így legalább nem megy rá a gatyája a nyereségadóra.

4 megjegyzés:

  1. Nem is baj, h nem nyertem, szinben nem passzol a kedvenc tiaramhoz. Viszont a Mad Max-es si-/hegeszto-/motorosszemuveg tetszik, nem kerhetem inkabb annak a fenykepet ajandekba? :)

    VálaszTörlés
  2. A berepülőpilóta-szemüveget csak tegnap szereztem be és élesben még nem volt alkalmam kipróbálni. Elmentem egy boltba, hogy kerül amibe kerül veszek egy rendes bukót, de akkor megláttam a szemüveget és nem tudtam ellenállni :)

    VálaszTörlés
  3. Remélhetőleg nem arra ér valaki vissza a motorjához mint te, hogy nincs meg a bukója.

    VálaszTörlés
  4. Gondolom az nem tartott volna ennyi ideig :)

    VálaszTörlés