2013. szeptember 9., hétfő

Chinese Democracy a Starbucksban

Ez a hetvege inkabb a csinalasrol szolt eddig, mint a csinalasrol irasrol, de azert probalok kicsit meselni. Penteken volt egy kis cegesivas, ami egyreszt jo volt, mert ingyen volt a pia :) masreszt meg egesz sokan voltak ott a cegtol, akiket nem ismertem, szoval lehetett networkingelni meg kerdezgetni, hogy mikent mukodik errefele a vilag. Ugy peldaul mukodik, hogy ha eleg regota jarkal az ember valami blues barba, akkor belepo helyett pacsizassal beengedik, aztan kidobnak valaki mast, hogy legyen szabad asztalunk :) Az mar mas kerdes, hogy utana 2000 forintnal dragabb kisuveges sorokkel lehet csapatni, de legalabb elo zene volt es jo is volt. Es utana meg a taxisnak is kinaiul mondtam meg, hogy hova vigyen haza, es szerintem alig nezett ra a papirra kozben, amin rajta volt terkepestul a cimem :)
Aztan a hetvege-hetvege foleg felfedezessel telt, keresni kellett ABC-t (jo tudni, hogy van egy 200m-re a sarkon, emberi arakkal) meg ATM-et meg valami ebedelos helyet is. A jol kinezo ebedelos helyet talaltam meg eloszor, de akkor meg nem volt keszpenzem, aztan azota sem talaltam meg ujra azt az ettermet :) Szerencsere egesz mozgalmas kornyeken lakom, szoval mindefele boltbol van legalabb ketto, az eddigi statisztikak alapjan masszazsszalonbol, fodraszbol es elektronikai uzletbol van a legnagyobb tultermeles.
A bevasarlas es ebedeles faradalmait kipihenve nekifutottam meg egyszer a varos masik felenek, ahol a legkozelebbi ismert angol nyelvu konyvesbolt utikonyv-keszletet akartam kifosztani, szerencsere sikerrel. Egesz fura helyen van, a "French Concession" nevu varosreszben, ami tenyleg total ugy nez ki, mintha akarhol Europaban lenne, esetleg a kicsit tulreprezentalt kinai boltok tunhetnek gyanusnak :) Mindegy, a lenyeg most a Lonely Planet volt (FYI: Heathrow-n csak Rough Guide van, es abbol is cask keves fajta), kuldetes teljesitve. Hazafele meg elsetaltam a Bundra, ami a helyi folyoparti setany, az egyik parton 19. szazadi Europaval, a masikon 21. szazadi Amerikaval:





En az amerikai parton lakom, szoval hazafele kompoztam sok lelkes kinai turistaval egyetemben, ami egesz hasznos volt vegul, mert a komptol hazasetalva talaltam egy egesz jo fotozohelyet:
Aztan meg pont idoben hazaertem Forma-1re, ami meglepo modon kinaiul sokkal elvezhetobb, mint magyarul, pedig gyanus, hogy az itteni kommentatorok meg nagyobb idiotak :)
Vasarnap elsosorban aludtam, de igy is sikerult csomo hasznosat csinalni, peldaul vegre szereztem teas ibriket, amit a tegnap veletlenszeruen vasarolt tok jo teahoz pont idoszeru volt. Lattam meg egy helyi kartyajatekot, ami ha jol ertem, ugy mukodott, hogy lapjarastol fuggetlenul neha csapkodtak az asztalt, majd mindig ugyanaz a ficko begyujtotte az osszes letett lapot. Valamennyire hasonlitott a romire, de a letett lapoknal volt valami uberkenyszer is, es sorokat nem lehetett gyujteni. A nap masik kalandja volt, hogy a reggeli kavemnal leult mellem egy fiatal kinai srac a kavezoban, hogy o szeretne beszelgetni. Hagytam magam, erdekes modon egesz jol vagta, hogy mi volt palya az Osztrak-Magyar Monarchiaval, szoval volt benne lehetoseg egy ertelmes beszelgetesre. Aztan amikor a Lonely Planet terkepen elkezdte mutogatni, hogy melyik orszagokat kene lerohannia Kinanak, amikor o katona lesz, mar nem voltam annyira biztos a dontes josagaban :) Elsosorban az oroszoknak kell megfizetni mindenert, de Mongolia es Japan sem ussza meg. Az kifejezetten erdekes volt meg, amikor kifejtette, hogy a szemet indiaiak meg elvettek Tibetet. Szerencsere az anyukaja felhivta, hogy kell mennie haza hazifeladatot csinalni, szoval megusztam ennyivel :)
Jovo hetre, ha tulelem, be akarok tervezni valami aktivabb pihenest, esetleg nehany nappali fotot, szoval tessek drukkolni :) Szerdan lesz az elso mandarin-oram, szoval meg barmi is tortenhetik...

1 megjegyzés: