2013. szeptember 15., vasárnap

Életvitelszerű férjvadász

Próbátam összeszedni mit tudok eddig a kínai lányról. Mást se csinál csak utazgat. Mindezt azért, hogy férjet találjon magának. Hol? Mikor? Miért? Milyet? Hogyan? Van egyáltalán olyan kérdés a magyar nyelvben aminek itt ne lenne létjogosultsága?
Márk hiánypótló írása már ad ötleteket, miért nem otthon próbálkozik, de vannak még más szempontok is.
Ha valaki nem olvasta az előzményeket, feltétlenül tegye meg. A történet továbbra sem mentes a fordulatoktól, lássuk meddig jutottam a tényfeltárásban.

Kezdjük talán azzal, milyen az ideális férj. Fehér (minél fehérebb), hogy szép fehér gyerekek szülessenek, mert kínában az a nemesség, gazdagság jele így a fehérebb bőrűek jobban érvényesülnek. Ha jól emlékszem Sari írt anno Kambodzsából az ázsiai bőrfehérítő iparról. De akármilyen fehér nem jó ám, egy orosz pl nem érdekel senkit, fejti ki a leány. Nyugati ország kell, ahol gazdagság van, vagy legalábbis annak lehetősége. A lista rövid, USA, Kanada, Ausztrália, EU. Mi magyarok is beleférünk, bár tudja nem gazdag ország, de az EU-n belül van, tehát kiindulásnak jó.
Ezzel nagyjából ki is merítettük a szempontokat. Nem kell fiatal vagy jóképű férj. A csúnya, öreg pasival való szex nem vonzza, de ha ez az ára, belefér. Amitől azonban tart, hogy a férfi megunja és némi szex után kilép a házasságból, ő meg kezdheti előlről.

Meglepően jól tájékozottnak tűnik a nyugati országok letelepedési és munkavállalási szabályaival kapcsolatban. Kiderül, hogy apja valamikor a rendszerváltás után Magyarországon próbált letelepedni, de nem kapott engedélyt, ezért inkább Angliába ment. Évekkel később a leány is itt tanulta az angolt, ami mint már említettem meglepően jól megy neki. Angliában egy évet tanult. Ezalatt volt egy barátja, akibe szerelmes is volt, de az még túl fiatal volt és nem akart házasodni, ezért otthagyta. Aztán összeállt egy férjes 50-es faszival, de az meg szexelni akart vele, azt meg mégsem lehet az esküvő előtt.

Na ezen a ponton megint kértem egy kis szünetet. Hogy mondjam neki? Csúnya vagy, buta vagy és napok, hetek alatt akarsz valakit rávenni, hogy vegyen feleségül, úgy hogy magadból semmit nem mutatsz azon kívül, hogy házasodnál és még szexelni sem akarsz? Így talán mégsem. Próbálom, hát racionálisan megfogni neki a párkeresést, ő is azt tesz:
- A férfiak egyszerű lények, 3 okból akarhatnak egy nőt. Szerelem, pénz és hatalom, vagy szex. Azt már tisztáztuk, hogy gazdag nem vagy, időd nincs rá, hogy megvárd míg valaki belédszeret, szex meg nincs a házasságig?
- Kínában ha egy lánynak 2-3-nál több fiúja volt, akkor már senkinek nem kell, nem lehet mindenkivel lefeküdni.
- És akkor elvárod a téged nem ismerő pasitól, hogy zsákbamacskát vegyen? Mi van, ha nem jó a szex? Én tuti nem vennék senkit feleségül akivel előtte nem próbáltam.
- Végülis ez igaz...
Ok, próbálkozzunk máshonnan.
- Mit gondolsz, miért akarna téged valaki feleségül venni?
- Nem tudom.
- Ha még te sem tudod mi a jó benned, hogy várod, hogy valaki más akarjon?
- ...

Ezt a gondolatmenetet a továbbiakban elengedtem, mert nem láttam hova juthatunk még vele. Rákérdeztem még honnan jön, miért a férjkeresésben látja az egyetlen lehetőséget a jövőjét illetően. Kína Taivanhoz közeli részén egy kisvárosból/faluból jön. A szülei nem gazdagok és társadalmi rangjuk sincs. Ha nem talál magának egy nyugati férjet és ezzel kiutat Kínából, mehet vissza a disznók közé, mert egyébként nem ért semmihez.
Hát nem lesz könnyű. Kaja után elmentünk egy plázába ahol cipőt akartam nézni magamnak. Már napok óta zavart, hogy van egy lyuk a nadrágom térdén, mert elestem benne korábban. Ezúttal ez volt a legkisebb gondom. Hamar rájöttem, hogy a kis kínai leány annyira igénytelen jelenség, hogy egy boltba szégyellek bemenni vele.

Innen Szingapúrba megy, ahol már dolgozni is tud, mert a helyi kínaiak adnak neki munkát. Aztán ha minden jól megy már megkapja a nyugati vízumokat. Először 6 hónap Kanada, majd 6 hónap EU, végül ha még mindig nincs férj egy év Ausztrália. Végül csak összejön valami...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése