2013. szeptember 21., szombat

Piros paci itt is van - fulop sorok

Nem birom ki, hogy ne kontrazzak. Itt is van piros pacis uveg, de szerencsere itt sort toltenek bele.
Rovid osszefoglalo a fulop sorokrol.


A legelterjedtebb sor a fulopoknel a San Miguel. De nem am a kepen baloldalon szereplo szimpatikus uvegu, belga sorversenyen is dijazott pilsen, hanem a kozepen lathato izetlen hig lotty. A puszta tenynel meg szomorubb a magyarazat, a light felirat tehet mindenrol. Itt egy egesz nemzet iszik light sort, mert azt gondoljak akkor majd nem hiznak el.
Na jo, azert a San Miguel inkabb a tehetosebbek es a turistak sore.
Az egyszeru pornepet a Red Horse kepviseli mai valogatasunkban. A harom kozul ezt issza az atlag fulop. Nem csak azert, mert egy hangyabokanyival olcsobb, hanem azert is, mert abban 6.9 az alkohol, mig a San Miguelben be kell erni 5.4-el. A lightot nem tudom, azt csak egyszer kostoltam, azota bottal se piszkalom.
A kepen szereplo sorok 0.32l-esek, de leteznek 1l-es verzioban is. Egyszer ha tobb idom lesz a sorfogyasztasi szokasokat is osszefoglalom.

4 megjegyzés:

  1. Itt vannak literes dobozos sorok is, foleg import markakbol. Ugy altalaban nem sok a helyi sor, 2-3 marka ha van (Tsing Tao meg meg valami, amit probaltam). A Heineken viszonylag elterjedt, egyebkent meg foleg mindenfele suru nemet soroket importalnak. 3-4szeres a helyi es az import arak kozotti szorzo. Nagyjabol 5szoros aron lehet etteremben sort kerni (jo esetben kapni is), viszont a kocsmazasanal vigyazni kell, 10-15szoros szorzo sem meglepo. (Mondjuk ott inkabb import vagy helyben fozott soroket lattam, ami eleve nem a helyi kategoriahoz viszonyitando). Ennek a vege az, hogy ha rossz helyre megy az ember, 3kHUFot siman elkernek egy korsoert.

    VálaszTörlés
  2. És más italokkal mi a helyzet?

    VálaszTörlés
  3. És más italokkal mi a helyzet?

    VálaszTörlés
  4. En eddig egy boros helyen voltam meg, ahol viszont import borok voltak, kb 1200 Ft-tol folfele poharankent. Nagyjabol ugyanennyiert vettem egy uveg Grand Dragon vorosbort a sarki boltban, de meg nem kostoltam meg. Borokbol egesz tisztesseges kinalat van egyebkent, legalabbis sok kulonbozo kinai feliratu uveg van :) Roviditalbol is van sokfele, de a helyiektol kicsit borzongok a legutobbi epres koromlakklemoso-izu csoda ota, pedig az elvileg valami premium cucc volt. Ja, es egy piknikrol orokoltem ket uveg Bacardi Breezer-szeru dolgot, az egyik neonzold es rozsaviz-whiskey izu, a masik hirtelennarancssarga es barack-brandy izt iger. Meg nem mertem kinyitni oket :)

    VálaszTörlés