2013. szeptember 17., kedd

Videki levego

A belvarosi eskuvos kirandulas utan tettem egy kulvarosi turat is - ha mar kimegy a metro falura, hulye lennek nem kiprobalni :) Egy Qibao nevu varosreszbe mentem, ami egy ezernehanyszaz eves multra visszatekinto kisvaros eredetileg, egyike azoknak a vizivarosoknak, amik miatt Sanghaj kornyeken tobb varost is a "Kelet Velencejekent" tartnak szamon. Megint masok a Del-Kelet Szentpetervarjanak is hivhatnak ezeket a helyeket, de oket nem szoktak meghivni a jobb bulikba.
A nevado resz valahogy igy nez ki:


 Ez igy eddig mind jopofa, de egy csomo mas resz meg igy nez ki:
Bar az is igaz, hogy emiatt a latvany miatt nem menne ide ez a sok ember, aki ezt a latvanyt nyujtja :)
Egyebkent a latszat ellenere egesz buli ez a sikator is, mindenfele erdekes hulyeseget lehet enni, en valami nyarson sult csipos ex-elolenyt probaltam, meg desszertnek tolcserbe sutott datolyas babpuret, ami sokkal finomabb, mint amilyennek hangzik. Sajnos az egeszben, furtokben sutott bebicsirkeket nem fotoztam le, de lehetett kapni rakocskakat is:

Meg egy csomo egyeb dolgot lattam, amirol ranezesre tippem sem volt, hogy elszalad-e, ha ramordul a szomszed tal tartalma, de annyira lelkesen azert nem lengettem a fenykepezot a tomegben, ezert utolag is elnezest kerek. Errol a rossz szokasomrol majd le kell tegyek, ha legkozelebb megint olyan helyen jarok, ahol egy etteremrol nem tudom eldonteni, a motorszereles utan ujra munkahoz lathat-e a fodrasz, vagy ahhoz meg utban van nehany kupac vasaru - kicsit kesobb ilyen helyen is koszaltam.
De meg elotte volt am latvanyossag is! Egyreszt lattam egy dogunalmas kinai arnyekszinhazat, amirol kb ennyit erdemes tudni :) Masreszt a kinaiak tipikusan olyan zsugoriak, hogy jo esellyel ket skot helyett is sporolnak, a szomszedos templom 5 juanos, kozel 200 forintos beugroja gyakorlatilag garantalta a kihaltsagot - a nenin, aki a retikuljebol ebedelt es a masfelmeteres fustolot lengeto bacsin kivul nem sokan voltak.
Pedig lett volna mit latni bent, volt egy csomo gonosz es kevesbe gonosz istenseg, egesz komoly valasztek volt, mitol feljen az ember, a helyiek a biztonsag kedveert mindegy szobornal hajlongtak meg ajanlottak fel gyumolcsot aldozatkent.



Voltak baratsagosabbak is, peldaul SuperBuddha, es baratja, Gulliver

























Alapvetoen egesz mokas hely volt, mondjuk azt nehezen tudtam eldonteni, mikor es mit szabad fotozni (valoszinuleg egyebkent barhol barmit), szoval a legnagyobb kupac istenseget bemondasra el kell higyjetek.
Voltak persze modern klasszikusok is a szomszedban:
A templomozas utan voltam a lepukkantettermes helyen, ami egy metromegallora van az uvegpalotas uzleti negyedtol, de nagyjabol ugy nez ki, mintha egy nyomornegyedbe a gazrobbanas utan kozvetlenul kinai piacot telepitettek volna. A helyiek viselkedese alapjan egyebkent ez tok normalis, es igazabol Indiaban lattunk mar ilyet, de egyelore meg kicsit feszulten koboroltam az utcakon, amig meg nem talaltam a megmento csiposhagymaslepenyt arulo nenit. O utana mar csak haza mentem, pont ramfert egy kis pihenes.


Zaraskent pedig mindenki kedvence, A Trafik:

Megprobalom majd kicsit gatyaba razni a Google+ albumot, mert volt meg egy csomo kep, ami akar erdekes is lehet, de ez a poszt mar igy is majdnem Buddha-koversegure hizott :)

1 megjegyzés:

  1. Szia Márk! Követjük a bejegyzéseket és nagyokat röhögünk az oridzsinál-Márk humoron, eddig talán a hárfás bevásárlóközpont vitte a pálmát, de a szuper-Buddha se kutya. :) Puszilunk! Dzsé

    VálaszTörlés